Bemutatkozás

Kedves Őrbottyáni Polgártársunk!

Örömmel tájékoztatunk arról, hogy megalakult az Őrbottyán a Mi Városunk Egyesület.

Történetünk azzal kezdődött, hogy az őrbottyáni Kálvária domb túlzott beépítése ellen tiltakoztunk és szerettük volna lakossági ellenállásunkat hatékonyabbá tenni. Közben rájöttünk arra, hogy a közös cél egymásért tenni akaró csapattá kovácsolt bennünket és megéreztük, hogy a közösségünknek olyan ereje van, amellyel elérhetjük, hogy Őrbottyán végre dinamikusan fejlődő, de mégis élhető és szerethető város legyen.
Közösségünket azzal a céllal alakítottuk egyesületté, hogy elősegítsük Őrbottyán csendes falusias és kertvárosias hangulatának megőrzését, miközben az agglomerációs városi szerephez igazodva elősegítsük a helyi tömegközlekedés fejlesztését, minőségi szolgáltatókat csábítsunk a városunkba és támogassuk kulturális életét is.

Nem felejtjük azt sem, ami eredetileg összehozott bennünket, így szeretnénk elérni a település Helyi Építési Szabályzatának szigorítását, amellyel meggátoljuk a magánzsebeket tömő ingatlanspekulációs projektek folytatását. Szeretnénk elérni, hogy Őrbottyán egy fenntartható, zöld, kertvárosi jellegű; elsősorban a közösségi közlekedést előnyben részesítő, magas presztízsű, élhető település legyen, amely a lakosság igényei és kérései szerint halad a fejlődés útján. Ehhez kívánunk hozzájárulni elképzeléseinkkel és azok megvalósításában aktív, tevőleges segítséggel is.

Egyesületünk céljait és tevékenységeit az alapszabályunkban az alábbiak szerint határoztuk meg:

Az egyesület célja:

Őrbottyán város lakosságának életminőség megóvása, lehetőség szerint javítsa, valamint a város fejlődésének elősegítése értékalapon, illetve a kulturális élet támogatása. Az egyesület tagjainak és támogatóinak közösséggé szervezése.

Az egyesület tevékenysége:

  • Az egyesület céljainak megvalósítására irányuló projektek kezdeményezése és szervezése, illetve részvétel ilyen projektekben.
  • Együttműködés az állami szervekkel, cégekkel, helyi vállalkozásokkal és magánszemélyekkel, valamint a helyi önkormányzattal az egyesület céljainak megvalósítása érdekében.
  • Az egyesület tagjainak tevékenységének szükség szerinti összehangolása.
  • Együttműködés olyan más civil szervezetekkel, melyek célja vagy tevékenysége az egyesület céljaival részben, vagy egészben azonos.
  • Közösségi rendezvények szervezése az egyesület céljainak megvalósítása érdekében.
  • Kulturális, zenei, közösségépítő rendezvények szervezése, megvalósítása.
  • Az egyesület céljaihoz kapcsolódó rendezvényeken közreműködés.
  • Adománygyűjtés az egyesület céljainak megvalósítása érdekében.
  • Az egyesület céljait segítő pályázatokon részvétel.

Amennyiben a fent leírtak felkeltették érdeklődésed és úgy érzed te is szeretnél tenni Őrbottyán fejlődéséért, csatlakozz hozzánk!

Jelentkezni egyesületünkbe az kapcsolat@orbottyanamivarosunk.hu e-mail címen tudsz.

Baráti üdvözlettel: az Őrbottyán a Mi Városunk Egyesület vezetősége.