Bemutatkozás

Egyesületünk története egy tiltakozással kezdődött. Nem értettünk egyet az őrbottyáni Kálvária domb túlzott beépítésével és együttes kiállásunkkal véleményünk kinyilvánítását, lakossági ellenállásunkat szerettük volna hatékonyabbá tenni. Közben rájöttünk arra, hogy a közös cél egymásért tenni akaró csapattá kovácsolt bennünket és megéreztük, hogy a közösségünknek olyan ereje van, amellyel elérhetjük, hogy Őrbottyán végre dinamikusan fejlődő, de mégis élhető és szerethető város legyen.

Azzal a céllal alakultunk egyesületté, hogy szorgalmazzuk Őrbottyán csendes, falusias és kertvárosias hangulatának megőrzését,  és közben az agglomerációs városi szerephez igazodva elősegítsük a helyi tömegközlekedés fejlesztését, minőségi szolgáltatókat csábítsunk a városunkba, és támogassuk annak kulturális életét is.

Nem felejtjük azt sem, ami eredetileg összehozott bennünket, így szeretnénk elérni a település Helyi Építési Szabályzatának szigorítását, amellyel meggátoljuk a magánzsebeket tömő ingatlanspekulációs projektek folytatását, melyek szembe mennek sok itt élő akaratával, értékcsökkenést okoznak ingatlanjaiknál, megváltoztatják azt, amiért annak idején ideköltöztünk Őrbottyánba, és amiért otthonainkba beleszerettünk.  Szeretnénk elérni, hogy Őrbottyán egy fenntartható, zöld, kertvárosi jellegű; elsősorban a közösségi közlekedést előnyben részesítő, magas presztízsű, élhető település legyen, amely a lakosság igényei és kérései szerint halad a fejlődés útján. Ehhez kívánunk hozzájárulni elképzeléseinkkel és azok megvalósításában aktív segítséggel is.

Egyesületünk tevékenységének fókusza, hogy megóvjuk Őrbottyán lakosságának életminőségét, sőt ha lehetőségünk adódik rá, javítsuk azt. Szeretnénk azon dolgozni, hogy a város fejlődését értékalapon elősegítsük. Szeretnénk továbbá egyesületünk tagjait és támogatóit összetartó közösséggé szervezni, Őrbottyán kulturális és sportéletét is támogatni.

Ehhez együtt kívánunk működni az állami szervekkel, cégekkel, a helyi vállalkozásokkal, magánszemélyekkel, az Önkormányzattal, más civil szervezetekkel és természetesen minden őrbottyáni lakossal. Tesszük ezt rendezvények szervezésével, adománygyűjtéssel vagy céljainkat támogató pályázatok benyújtásával.

Ha felkeltettük érdeklődésedet, ha egyetértesz elképzeléseinkkel, ha úgy érzed te is szeretnél tenni Őrbottyán fejlődéséért, csatlakozz hozzánk! Jelentkezni az kapcsolat@orbottyanamivarosunk.hu e-mail címen tudsz. Számítunk rád is!