A bakancslista tovább bővül – A gyaloglóklub tavaszi beszámolója

2024 februárjában megalakult az Őrbottyán a Mi Városunk Egyesület gyaloglóklubja. A tagok számos aktív programon túl vannak már, és várják további érdeklődök csatlakozását is.

Kerékgyártó Zsuzsanna, a klub vezetője beszámolt arról, hogy a csapat körbejárta az őrbottyáni tópartot. Bár az eredeti állapotot nem mutatható be, sétáltak már a Kálvária dombon is, amely sokaknak jelentett újdonságot, hiszen még nem is hallottak róla.

A gyaloglóklub szó szerint is hamar túllépett az őrbottyáni kereteken, hiszen a településen tett túrák után jártak már a szomszédos Erdőkertesen, vagy épp a Rudnay kerttől sétáltak haza. Nemcsak a bakancsokat, de a helyi közlekedési eszközöket is szívesen igénybe veszik egy egy közös kiránduláson, így nem hagyhatták ki a királyréti kisvasútat, jártak már Zebegényben, vagy épp Vácott, ahol a Hétkápolna melletti szépen kiépített erdős rész is nagyszerű lehetőséget biztosít a helyieknek sétára, kikapcsolódásra. A tiszta, virágos Diósjenőn nemcsak a jelenleg rehabilitációs intézményként működő kastély felkutatása jelentett maradandó élmény gyaloglóinknak, hanem a helyiek kedvessége, barátságos útbaigazítása is.

A programok közül az idén 150 éves Budapest sem maradhatott ki, ahol a résztvevők megtekintették a cseresznyevirágzást a Tóth Árpád sétányon, majd a Mátyás templom és Halászbástya szépségében gyönyörködtek. Májusban a Margitsziget volt a célpont, ahol a rózsák virágzását és a sziget egyéb látványosságait csodálták meg együtt.

Kedvet kaptatok, hogy csatlakozzatok a gyaloglóklubhoz és ilyen izgalmas, élménydús programokon vegyetek részt, miközben sokat tesztek az egészségetekért is? Ne habozzatok, keressétek klubunk vezetőjét, Kerékgyártó Zsuzsát a gyalogloklub@orbottyanamivarosunk.hu e-mail címen. Kalandra, bakancsra na és egészségre fel!