Köszönjük Őrbottyán! – Néhány gondolat a választási eredményekről

2024 január 9-én Őrbottyán is választott, többek között arról döntöttek az itt élők, ki legyen Őrbottyán polgármestere és kik képviseljék őket a képviselőtestületben.

A választás éjszakája óriási izgalmakat tartogatott nekünk is. Először a polgármesterre érkező szavazatokat összesítették a számlálók, az pedig csak a késő éjszakai órákban dőlt el, hogy kik kerülnek be a képviselőtestületbe. Bár polgármesterjelöltünk szoros eredménnyel a második helyen végzett, nagyon örültünk, hogy a képviselőtestületbe három jelöltünk és bekerült. Bízzunk abban, hogy az egyesületi munkán túl még intenzívebben lehet hatásunk arra, hogy az általunk fontosnak tartott értékek mentén építsük, fejlesszük Őrbottyánt, miközben óvjuk értékeit, védjük természeti kincseit.

Büszkék vagyunk arra, hogy fiatal egyesületként, a nulláról építkezve tisztességgel helyt tudtunk állni, de ez az itt élők támogatása, bizalma nélkül persze ez nem sikerült volna, tehát nagyon köszönjük mindenkinek, aki ránk szavazott, és azoknak is, akik észrevételeikkel, kritikájukkal abban segítenek minket, hogy mit és hogyan csinálhatnánk jobban.

Azért indultunk a választáson, mert nem értünk mindenben egyet azzal, ahogy és amilyen irányok mentén a jelenlegi városvezetés működik, dolgozik, de természetesen gratulálunk Szabó István polgármester úrnak a győzelemhez és gratulálunk minden bejutó képviselőnek is.

A testületben természetesen eddigi elveinket megtartva kívánunk működni, nem lehet kérdés, hogy támogatunk minden kezdeményezést és döntést, ami az itt élők érdekeit szolgálja. De képviselnünk kell azt a szemléletet és programot is, amit a zászlónkra tűztünk, ami alapján a minket támogatók ránk szavaztak. Éppen ezért szeretnénk ösztönözni az önkormányzat törvényes és minél átláthatóbb működését. A döntések meghozatalánál nem szenvedhet csorbát az itt élők érdeke vagy életük minősége. Azon fogunk elkötelezetten dolgozni, hogy valódi képviseletet adjunk, és ahogy ígértük, fejlődő pályára állítsuk Őrbottyánt. Kövessék a munkánkat és keressenek bennünket bizalommal.