Levélben fordultunk a Belügyminisztériumhoz az új iskola megépítésének érdekében

A Kvassay suli szívügyünk. Eddig is figyeltük azokat a pályázati lehetőségeket, melyeken elindulva támogathatjuk őket, de követjük azt is, hol és hogyan tehetünk azért, hogy a régóta ígérgetett általános iskola megépítését elő tudjuk segíteni.  

Egyesületünk tagjai között számos olyan szülő van, akinek gyermekei az őrbottyáni Kvassay Jenő Általános Iskolába jártak, sőt elnökünk néhány évtizede maga is ebben az intézményben koptatta a padokat. Ahogy folyamatosan figyeljük azokat a pályázati lehetőségeket, mellyel a Kvassay sulit segíthetjük, nem vagyunk hajlandóak lemondani arról sem, hogy az Őrbottyánnak régóta megígért új általános iskola végre megépüljön. Az iskola építésének visszavonásakor Lázár János építési- és közlekedési miniszter úr arról tájékoztatta a polgármesteri hivatalt, hogy az állami beruházások rendjéről szóló törvény elfogadását követően a szaktárca, ez esetben a Belügyminisztérium -mint oktatásért is felelős minisztérium- programjában van lehetőség ismételten elhelyezni a megszüntetett projektet, hogy az az első, 2035. december 31-ig tartó, Kormány által elfogadásra kerülő keretprogramba bekerüljön. A hivatkozott törvényt az Országgyűlés elfogadta, az 2023 novemberében hatályba is lépett.

A törvény szerint a szakpolitikai-ágazati beruházási koncepciót 2024. január 31-ig, az ágazati beruházási tervet 2024. február 28-ig kell elkészíteni. Annak érdekében, hogy iskolánkkal is számoló beruházási koncepció és beruházási terv készüljön, január közepén levelet írtunk dr. Pintér Sándor belügyminiszternek, ezzel egyidőben levelünkről országgyűlési képviselőnket is tájékoztattuk.

Leveleinkre válasz a mai napig nem érkezett, de keresni fogjuk a Belügyminisztériumot, igyekszünk minden lehetséges fórumon tovább lobbizni az új iskoláért, ha bármilyen információhoz jutunk ezzel kapcsolatban, arról beszámolunk csatornáikon. A kormány a 2035. december 31-ig tartó keretprogramot 2024. június 30-ig fogadja el, így ebben az időszakban azt mindenképpen meg fogjuk tudni, hogy iskolánk is része lett-e ennek.