Gyalogoljunk együtt! – Az Őrbottyán a Mi Városunk Egyesület csatlakozik az Országos Gyalogló Idősklub Hálózathoz

A gyaloglás bármely életkorban elkezdhető, olcsó és egyszerű sport, hasznos és tartalmas időtöltés, mindenkinek ajánlható kortól és edzettségi szinttől függetlenül”. (Monspart Sarolta)

Bizonyára sokan ismerik Monspart Saroltát, aki amellett, hogy világbajnok tájfutó és a Nemzet Sportolója volt, szívügyének tekintette a rendszeres testedzést, és hogy az mindenki életét végigkísérje. Elszántan dolgozott azért, hogy az országban minden 60 év feletti idősődő ember sportoljon. Erre tökéletes mozgásformának tartotta a gyaloglást, és arról álmodott, hogy az ezt a sportot választó szépkorúakat egy országos hálózatba szervezze.

Monspart Saroltát 2021-ben sajnos elveszítettük, álmát azonban tisztelői továbbfűzték, így alakult meg 2017-ben az Országos Gyalogló Idősklub Hálózat. Mivel az Őrbottyán a Mi Városunk Egyesületnek olyan nyugdíjas tagjai vannak, akik szeretnének aktívak maradni és szívesen űzik ezt a mozgásformát, úgy döntöttünk, hogy mi is csatlakozunk ehhez a hálózathoz.

Több dolog is motivált bennünket, hogy elindítsunk egy ilyen kezdeményezést. Egyrészt a már kétszer megszervezett évzáró futóversenyen is többen sétálva tették meg a kiírt távot, ezért úgy érezzük, van igény és érdeklődés erre a mozgásformára. Egyesületünk meghatározó célkitűzése, hogy megőrizze és javítsa az itt lakók életminőségét, és mint minden sport, ez is sokat segíthet ebben. Őrbottyán természeti adottságai is várják, hogy a túrázók, sétálók felfedezzék őket, ez a nem elhanyagolható harmadik ok, ami miatt belevágunk. Reméljük, a helyi közös gyaloglásokról készített fotók a hálózat többi gyaloglóklubjának is felkeltik az érdeklődését és ellátogatnak városunkba és az azt körülölelő túraútvonalakra.

Arra hívunk minden olyan őrbottyáni szépkorút és fiatalt, aki szívesen lenne egy aktív közösség tagja és örömmel venne részt közös sétáinkon, hogy csatlakozzon kezdeményezésünkhöz. Segítsetek minket abban, hogy mi is a hálózat részei lehessünk, és az őrbottyáni gyalogklub segítségével megvalósulhasson az a célkitűzés, hogy legyen 1000 gyaloglóklub Magyarországon! Aki szeretné tehát velünk megélni a közösséghez tartozás élményét, az aktív mozgás, az együtt gyaloglás örömét, jelentkezzen a gyalogloklub@orbottyanamivarosunk.hu e-mail címen 2024. február 16-áig. Az érdeklődőket kérjük, hogy az e-mailben jelöljenek meg egy telefonos elérhetőséget is, amelyen klubunk szervezői felvehetik velük a kapcsolatot és tájékoztathatják a további lépésekről és eseményekről. Természetesen klubunk folyamatosan bővül, a történésekről, tudnivalókról, a közös sétákról és a csapat egyéb eseményeiről folyamatosan beszámolunk egyesületünk közösségi csatornáin. Ha valaki ezeket olvasva kapna kedvet a csatlakozáshoz, természetesen lesz erre lehetősége.  Várjuk a jelentkezéseket február 16-áig, további részletekkel pedig jövünk hamarosan.