Óriási érdeklődés övezte az OKFŐ-vel közösen szervezett szűrőbuszos vizsgálatunkat

Ahogy korábban beharangoztuk, 2023. szeptember 25-én és 26-án városunk történetében egyedülálló kezdeményezéssel leptük meg Őrbottyán lakóit. Tudjuk, hogy milyen sokat kell várni egy-egy szűrővizsgálatra, ezért együttműködve az Országos Kórházi Főigazgatósággal és a Dél-Pesti Centrumkórház Hematológiai és Infektológiai Intézetével házhoz hoztunk Őrbottyán lakóinak számos szűrővizsgálatot.

Sokat készültünk erre a két napra, hiszen a szűrőbusz fogadásához előkészítési munkákra is szükség volt. Sokan nem is gondolnák, hogy ezek a szűrőbuszok mekkora helyet foglalnak és bizonyos technikai feltételeknek is adottnak kell lenniük ahhoz, hogy a busz egészségügyi csapata megkezdhesse a munkáját.

Alapos terepszemle után a helyi termelői piac tűnt az ideális helyszínnek, amit Őrbottyán Város Önkormányzata ingyen bocsájtott a részünkre. A busz működéséhez szükséges 3 fázisú áram vételezési lehetőség azonban nem állt rendelkezésre a piac területén.  Ennek gyors kialakításáról is gondoskodnunk kellett a busz érkezéséig, szerencsére ezt is sikerült megoldanunk a GAMESZ munkatársai segítségségével.

A szűrővizsgálatok másik feltétele, hogy a szervezők előzetesen összegyűjtik és beosztják a jelentkezőket. Ez a feladat is ránk várt, egyesületünk tagjai napokon keresztül fogadták az itt élők telefonhívásait, és regisztrálták jelentkezésüket az elérhető időpontokra.

A vizsgálat két napján a helyszínen vártuk a szűrésre érkezőket, akiket fogadtunk, bíztattunk és ellátunk a megfelelő információkkal.  Az orvosi csapatról is igyekeztünk jó házigazdaként gondoskodni, hogy ez se lehessen akadálya a szűrések magas színvonalú elvégzésének.

A két napos szűrővizsgálat után a buszon dolgozó munkatársak arról tájékoztattak bennünket, hogy a résztvevő lakosok száma messze felülmúlta a más településeken megszokott érdeklődést. Nagyon büszkék vagyunk Őrbottyán lakóira, mert bár lehet, hogy néhány dologban elmarad kis városunk a környező településektől, de az most hivatalossá vált, hogy Őrbottyánban élnek a legegészségtudatosabb polgárok.

Hálásak vagyunk azért, hogy bár első alkalommal szerveztünk ilyen eseményt, bizalmat szavaztak nekünk és éltek ezzel a lehetőséggel. Köszönjük a sok pozítiv visszajelzést is. Ugyanígy köszönjük az Országos Kórházi Főigazgatóság és a Dél-Pesti Centrumkórház Hematológiai és Infektológiai Intézet munkatársainak munkáját, hogy elfogadták meghívásunkat és együttműködhettünk velük.