Bemutatkoznak önkormányzati képviselő-jelöltjeink: Balogh Katalin

Férjemmel és két gyermekemmel tizenhét éve élünk Őrbottyánban. Számunkra Budapest vonzáskörében ez a kisváros tűnt a legideálisabbnak arra, hogy gyermekeinket megfelelő környezetben nevelhessük. Fontosnak éreztük, hogy gyermekeink helyi intézményekben kapjanak megfelelő oktatást, itt épüljenek be a gyermekközösségbe is, ezért gyermekeinket az őrbottyáni óvodába és általános iskolába írattuk, ahol sok tudást és értéket kaptak.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán végeztem az óvodapedagógia szakot, később a Kodolányi János Egyetemen a Közoktatási vezető és pedagógus- szakvizsga képesítést is megszereztem. Mindig is törekedtem a szakmai megújulásra, az önfejlődésre, ezért számos képzésen vettem részt.

Őrbottyánban három nevelési évet dolgoztam, igyekeztem az összes önkormányzati és óvodai rendezvényen részt venni, a helyi közösséget építeni. 2013 óta dolgozom az erdőkertesi református óvodában, óvodapedagógusként és igazgatóhelyettesként, két és fél évig vezettem is az intézményt. Óvodapedagógusként egyéni bánásmóddal, következetességgel igyekszem a gyermekeket nevelni. Keresztyén emberként, pedig hiszem, ha sikerül a hit magját már időben elültetni a gyermeki lelkekben, az később erőt adhat, felvértezheti, és segítheti őket helytállni ebben a zűrzavaros világban. Munkám során sikerült olyan vezetői kompetenciákat elsajátítanom, amiket képviselőjelöltként is szeretnék kamatoztatni.

Az Őrszentmiklósi Református Gyülekezet aktív tagja vagyok. Az ukrán háború kitörése után többször szerveztem adománygyűjtést a menekülteknek. Kezdeményezésemre gyülekezetünk tagjaival önkéntes munkát vállaltunk a Magyar Református Szeretetszolgálatnál. Ezek hatására született Őrbottyáni Református Szeretet Mozgalom (ŐRSZEM csoport), melynek egyik vezetője vagyok. A csoport számos gyűjtést szervezett már, a református gyülekezet, az Őrbottyán a Mi Városunk Egyesület és civilek segítségével. Hitvallásom:” ne szóval szeressünk,…hanem cselekedettel és valóssággal”( Jn.3,18)

Szeretném, ha a lakosok rendezett, biztonságos, kisvárosias, zöld övezetekben gazdag, jó utakkal rendelkező településen élnének, ahol mindenki helyben talál magának közösséget, sportolási lehetőséget, kulturális programot. Fontosnak tartom, hogy az önkormányzat fordítson figyelmet az oktatási intézményeire, a pedagógusaira és az ott dolgozókra. A tankerülettel együttműködve segítse az iskolát, keressen pályázatokat, vagy ésszerűbb gazdálkodással juttasson pénzt olyan fejlesztésekre és programokra, amelyek javítják a gyermekek és az itt élők életminőségét. Olyan várost képzelek el, ahol jó gyermeknek lenni, jó gyermeket nevelni. Ahol jó szépkorúként élni. Ahol segítjük a bajba jutottakat, ahol figyelünk egymásra! Ahova a gyermekeink és unokáink szívesen alapítanak majd családot és nem költöznek máshova… képviselőként ezért szeretnék dolgozni és ehhez kérem a támogatásukat.