Bemutatkoznak önkormányzati képviselő-jelöltjeink: Horváth Krisztián

Pécsett születtem, 2003-ban szereztem diplomát Kaposváron a Pannon Agrártudományi Egyetemen Agrármérnök szakon. 2004-ben költöztünk fel párommal Budapestre, szó szerint egy hátizsákkal ugrottunk fejest az ismeretlenbe. 2006-ban elindítottuk vállalkozásunkat, amely nehézségek és újratervezések után mára a világ harmadik legnagyobb papíripari vállalatának budapesti márkaképviselete, a magyarországi piaci jelentős szereplője.

2017-ben költöztünk Őrbottyánba, a zajos Budapest után beleszerettünk ebbe a csendes és meghitt kisvárosba. Megfogott bennünket a természet közelsége, ezért is figyelem aggodalommal a város körül tapasztalt egyre aktívabb erdőirtást, az ikerházak, lakóparkok megjelenésével a zöld terület szemmel látható, rohamos csökkenését. Az állatvilág védelmét is szívügyemnek érzem, kutyáink felelős gondozása mellett rendszeresen járulok hozzá kóbor állatok ivartalanításához támogatok menhelyeket, sétáltatom az ott élő kutyákat. Ez az önkéntes munka egyesületünk tevékenységének is meghatározó részévé vált az elmúlt években.

20 éves cégvezetési tapasztalatomat szeretném hasznosítani képviselői munkám során. Segíteni fogom a testületet egy felelős, ésszerű és fejlődést, fejlesztéseket is biztosító költségvetés, gazdasági program létrehozásában. Képviselőként szeretnék kiemelten foglalkozni a város zöldítésével, a fakivágások szigorú ellenőrzésével, a felelős állattartás szemléletének széleskörű megismertetésével. Szeretnék együttműködni helyi állatvédő szervezetekkel és szakértőkkel ezeket az elképzeléseket támogató programok, szabályozások kidolgozásában.

Véleményem szerint Őrbottyán egy pihenő város. Az itt lakóknak ez az otthonuk, de máshol dolgoznak, nagyrészt máshol vásárolnak, megfelelő lehetőség hiányában gyermekeik más településen tanulnak. Az itt élőknek erőltetett közösségépítés helyett nyugalomra, rendezett úthálózatra, bevásárlási és hasznos időtöltési lehetőségekre lenne szükségük. A városvezetés feladata elsősorban a lakosság igényeinek és érdekeinek figyelembevétele, ezek megvalósításához szükséges források megteremtése lenne. A nehezen megszerzett pénzeket nem lehet értelmetlen látszatberuházásokra elfecsérelni. Nem értek egyet azzal, hogy olyan dolgokra pályázunk és költjük el az adófizetői forintokat, amelyekre lehet, hogy az itt élőknek nincs is szüksége. Az elmúlt évek pályázati fejlesztéseiből azt látom, hogy van új termelői piac ötlet nélkül, minimális látogatottsággal, van egy felújított Pálos fogadó, amely nedves és potyog róla a vakolat, van szépen felújított gyűjtőút, mely a beruházás előtt is jó állapotban volt, miközben a város kétharmada földutakon közlekedik. Ezen az irányon változtatni kell, ezért ha megtisztelnek bizalmukkal, törekedni fogok az őrbottyániak érdekeinek képviseletére. Döntéseink meghozatalakor semmiképpen nem élvezhet előnyt egy vállalkozó anyagi haszna az itt élő közösséggel szemben.