Bemutatkoznak önkormányzati képviselő-jelöltjeink: Deák Emese

20 éve élek Őrbottyánban férjemmel és két gyermekemmel. Bár a közélet mindig is nagyon érdekelt, nem készültem arra, hogy annak aktív szereplője is legyek egyszer. Egyesületünk alakulása, eseményeink szervezése, az egyre szélesebb rálátás az önkormányzati vezetés munkájára erősítette meg bennem, hogy szükség van a változásra, és akkor bízhatunk ebben, ha részesei leszünk és megmutatjuk, hogy mit csinálnánk másképp.

Diplomámat és legfőbb munkatapasztalataimat kommunikációs területen szereztem. Több éven keresztül kommunikációs szakértőként dolgoztam multivállalatoknál és köztestületben is. Jelenleg egy budapesti kerület alpolgármesterét támogatom munkámmal. Ezen keresztül megismertem az önkormányzatok működését, számos ötlettel, izgalmas kezdeményezéssel találkoztam, amelyeket az itt élők javára is hasznosítani tudnánk.

Szeretnék dolgozni azért, hogy az önkormányzat és a lakosság között valóban transzparens kommunikáció alakuljon ki, az itt élők ne csak a pozitív hírekről, hanem minden őket érintő dologról időben értesüljenek. A városvezetés munkája átlátható kell, hogy legyen.

Képviselőként szeretnék híd lenni a polgárok és a képviselő-testület között. Minden hónapban személyes képviselői fogadóórát fogok tartani, ahol összegyűjtöm a lakosság kéréseit, azokat képviselni fogom a testületi üléseken, döntések meghozatalakor, és rendszeresen be fogok számolni arról, hogy mit tudtam elérni ezekkel kapcsolatban. A mindenkori városvezetésnek folyamatosan nyitottnak kell lennie a lakosság kéréseire, azokat meghallva kell működnie, nem lehet válasz, hogy a képviselők és vezetők döntését el kell fogadni, hiszen ők kaptak felhatalmazást a város irányítására.

Helyi szinten az utak rendbetétele, a település rendezettségének megteremtése mellett fontosnak tartom, hogy Őrbottyán modern, de élhető város legyen, ahol komoly figyelmet fordítunk környezetünk védelmére. Kiemelt érdeklődéssel kísérem az oktatás és az egészségügy alakulásának helyzetét. A minőségi oktatás és egészségügy nemcsak jövőnk záloga, de az ehhez való hozzáférés minden embernek alapvető joga kell, hogy legyen. Keresni és támogatni fogom azokat a kezdeményezéseket, amelyekkel helyben tehetünk ezek javításáért, amelyekkel elérhetővé tehetjük ezeket az itt élőknek.

Egy polgármester és a képviselő-testület nem hivatkozhat folyton kifogásokra, amikor a választópolgárok számon kérik az ígéreteket. A választott városvezetőknek meg kell találniuk azokat a kreatív és innovatív megoldásokat, amelyekkel forrásokat tudnak biztosítani településük számára olyan célokért, amelyekre az itt élőknek valóban szükségük van. Bizalmuk elnyerése esetén ezen irányok mentén szeretnék településünkért dolgozni és szeretném képviselni Önöket.