„Bottyáni Bakancsosak” néven hivatalosan is megalakult az Őrbottyán a Mi Városunk Egyesület gyaloglóklubja

A klub beszámolója az első hónapról

Az Őrbottyán a Mi Városunk Egyesület honlapján januárban jelent meg egy felhívás, hogy gyaloglóklubot szervezünk. Nem várt érdeklődés mutatkozott, hiszen mindössze két hét alatt közel 30 fő regisztrált. Nagy örömünkre továbbra is tapasztaljunk a kezdeti lelkesedést,  folyamatosan jelentkeznek klubunkba.  Elsősorban nyugdíjasok keresnek bennünket, de mellettük aktív dolgozók is vannak tagjaink között.

A klub január 25-én kezdte meg a munkáját. Azóta 8 alkalommal szerveztünk közös sétát, gyaloglást. Többnyire itt helyben, Őrbottyánban keltünk útra, de voltunk Ivacson, Gödöllőn, és átgyalogoltunk Erdőkertesre, illetve a Rudnay-kertbe is. Az időjárás nem mindig volt kegyes hozzánk, első sétáinkon a szél és a feláztatott talaj okozta nehezítéssel is meg kellett birkóznunk.

Az eddigi túrák tapasztalatai, hogy nagy igénye van mindenkinek a mozgásra, de egyénileg nem szívesen indul el senki. A közösségben tett séták több élményt nyújtanak, és az idő is jobban telik. Észre sem vesszük, hogy megtettünk 3-5 km-t. Kezdetben rövidebb utakat tervezünk, de majd szeretnénk kimozdulni a környező településekre, mint például Nagymaros, Zebegény, Verőce. Igyekszünk mindenki által teljesíthető tempót tartani, ezért bárki csatlakozhat hozzánk, sétáink nem megerőltetőek.

Február 22-én megtartottuk hivatalos alakuló ülésünket is, melyen megszavaztuk a klub nevét. Mostantól „Bottyáni Bakancsosak” néven adunk hírt magunkról. Továbbá jóváhagyták a jelenlévők, hogy csatlakozzunk a Gyaloglók Országos Egyesületéhez. A klub alakuló ülésén az Őrbottyán a Mi Városunk Egyesület elnökének, Ladjánszky  Attilának is meghallgattuk tájékoztatóját az egyesület alakítása óta végzett munkájáról és a további elképzeléseikről, terveikről. Az elhangzottak után kérdéseket tettek fel a klubtagok, amely során érdeklődő beszélgetés alakult ki a településünk jelenéről, és jövőjéről, és természetesen a klub  működéséről  is.

Továbbra is várjuk a gyaloglás iránt érdeklődőket! Keressétek Kerékgyártó Zsuzsát a gyalogloklub@orbottyanamivarosunk.hu e-mail címen.