Sokaknak nemcsak az iskolatáska, de az iskolakezdés is nehéz…

Az őrbottyáni általános iskolát alakulásunk óta kiemelt figyelemben részesítjük, hiszen meggyőződésünk, hogy fiataljainknak itt helyben kell iskolába járniuk ahhoz, hogy később közösségünk szerves részei legyenek, és nem veszíthetjük el őket már 14 évesen azért, mert arra vannak kényszerítve, hogy más településeken járjanak iskolába és így közösségi életüket is máshol éljék meg. Ezért is szereltük fel korábban az iskolást modern higiéniás adagolókkal vagy pályáztunk és szereztünk be minden osztálynak korszerű sötétítő függönyöket.

Bár még egy hét hátra van a nyári szünetből, ilyenkor augusztus végén mindig szembesülünk azzal, hogy az iskolakezdés mekkora terhet jelent a családoknak. A Nézőpont Intézet friss felmérése szerint az iskoláskorú gyereket nevelő családok ötödének olyan extrakiadást jelent a tanévkezdés, amit nem tudnak egyedül megoldani, és nincs ez másképp sajnos Őrbottyánban sem.

Éppen ezért nem is volt kérdés számunkra, hogy csatlakozunk az Őrbottyáni Református Szeretet Mozgalom tanszer gyűjtéséhez, amikor értesültünk kezdeményezésükről. A Szeretet Mozgalom ezzel az akciójával 66 őrbottyáni gyermek iskolakezdését próbálta megkönnyíteni. Az Őrbottyán a Mi Városunk Egyesület tagjai valamint Dr. Haraszty Zsombor felajánlásának köszönhetően közel 350.000 forint értékben tanszerekkel, 150.000 forint értékben pedig higiéniás termékekkel tudtuk támogatni az őrbottyáni rászoruló családokat. Az adományokból vásárolt taneszközöket, higéniás termékeket egyesületünk vezetőségének három tagja adta át a nyári szünet utolsó hetében Kovács Tamás lelkipásztor úrnak. Minden őrbottyáni nebulónak sikeres és boldog tanévet kívánunk!